3
fotot
retsept Ragne Värk (Ragne Värk)
Jaga:     
Naisteleht

KAS JUBA SÄTID? Lihtsad ja pidulikud näksid 20. augusti peolauale!

Virsikuga flirtiv pasteediamps

10 kreekerit
3–4 kuivatatud virsikut
75 g pasteeti
tüümianilehti

Määri kreekeritele pasteet. Haki virsikud väikesteks tükkideks ja raputa pasteedile. Iga suupiste peale aseta mõni tüümianileht.

Lõhesse kiindunud kurgiviilud

0,5 pikka kurki
50 g sulatatud juustu
75 g külmsuitsulõhet
värsket tilli

Soovi korral koori kurk ja lõika 1–2 cm viiludeks. Määri üle sulatatud juustuga ja aseta peale külmsuitsulõhe. Kinnita tikuga ja kaunista tillioksaga.

Krutskeid täis juustupallid

1 sl rosinaid
2 sl (mets)pähkleid
50 g sinihallitusjuustu
100 g toorjuustu
50 g riivitud juustu

Lisaks:
soolapulki
pähklipuru suupistete katmiseks

Haki rosinad ja pähklid. Pane kõik komponendid kaussi ja sega ühtlaseks. Vormi sellest käte vahel kümme pallikest ja veereta pähklipurus. Suru pallikestesse soolapulgad.

Kastmes punastavad lihapallid

Lihapallid:
50 g keedetud peeti
100 g kana- või kalkunihakkliha
1 sl kamajahu
soola, pipart

Kaste:
25 g marineeritud kurki
25 g majoneesi
25 g hapukoort
1 tl mahedat sinepit
1 sl hakitud tilli
soola, suhkrut

Riivi peet peenelt. Sega kokku kõik lihapallide komponendid ja maitsesta. Vormi käte vahel kümme lihapalli. Kuumuta pannil õli ja küpseta need valmis.

Kastme valmistamiseks haki kurk peeneks. Sega kõik komponendid ning maitsesta soola ja suhkruga.

Serveeri suupistet pokaalis või suupistelusikal. Aseta põhjaks kastet ja tõsta peale lihapall. Kaunista meelepäraselt.

Rullitav heeringatartar

1 suur tortilja
2 sl toor- või sulatatud juustu

Tartar:
100 g soolaheeringafileed
1 marineeritud kurk
1 sl hakitud punast sibulat
2 sl hakitud tilli
1 tl laimist pressitud mahla
näpuotsatäis musta pipart

Lõika heeringafilee ja kurk väikesteks kuubikuteks. Sega kokku tartari komponendid. Lõika tortilja ümmargused ääred sirgeks, et tekiks ristkülik/ruut. Määri peale toorjuust ja laota tortilja alumisele kolmandikule pika reana tartar. Keera tortilja tihedalt rulli. Vahetult enne serveerimist lõika rull kümneks viiluks.

Kihiline peedikiusatus

3–5 leivaviilu
toorjuustu määrimiseks
2 väiksemat keedetud peeti
u 2sl majoneesi
1 keedetud muna
u 2 sl kalamarja
u 2 sl hakitud rohelist sibulat

Lõika leivaviiludest 20 umbes 4–5 cm läbimõõduga ketast. Määri peale toorjuust. Sama vormi abil, millega lõikasid leivakettad, lõika ka peediviiludest kümme väikest ringi. Tõsta need pooltele leivaviiludele. Kata ülejäänud viiludega, asetades need peedile võise poolega. Määri nüüd leivad törtsu majoneesiga ja kata munast lõigatud veerandikega. Kõige peale tõsta kalamarja ja pisut rohelist sibulat.

Sprott vutimuna embuses

5 vutimuna
1 sl toasooja võid
1 sl toorjuustu
1 tl hakitud tilli
näpuotsatäis soola
10 pisikest leivaketast (u 4–5 cm läbimõõduga)
10 sprotti

Keeda vutimune umbes 2–3 minutit. Seejärel ehmata neid kiirelt külma veega, et koorimine hiljem lihtsam oleks. Sega vahuks või, toorjuust ja till, maitsesta soolaga. Määri või pritsi toorjuustusegu leivaketastele. Koori ja poolita vutimunad ning torka tikuga läbi munapooliku. Seejärel pane sama tikk ka sprotist läbi ja kinnita see leivale.

retsept Ragne Värk (Ragne Värk)

Ploomi ja kitsejuustu duett

10 suuremat kuivatatud ploomi
u 50 g kitse- või sulatatud juustu
mandlilaaste
tüümiani (soovi korral)

Vajuta tordipritsiga ploomidele kitsejuust. Raputa peale purustatud mandlilaaste ja kaunista tüümianilehega.

Küpsis heas seltskonnas

50 g muretainast
10 tl Schwartau karamelli-, šokolaadi-, vaarika- või maasikamaitselist dessertkastet
piima

Rulli muretainas jahusel pinnal õhemaks ja lõika ümmarguse vormi abil tainast kümme ringi. Seejärel tee nende keskele pisemad augud, millest saad hiljem kõrre läbi torgata. Küpseta küpsiseid 175kraadises ahjus 7–10 minutit.

Pane igasse pokaali 1 tl dessertkastet. Seejärel vala pokaalidesse piim. Võta lusikas appi: aseta see pokaali ja vala piim mööda lusikaselga klaasi. Nii ei segune karamellikaste piimaga ja lõpptulemus jääb kihiline. Seejärel torka kõrs küpsisest läbi ja säti pokaali äärele.

Patus püherdanud kommid

75 g kaerahelbeid
100 g maapähklivõid
25 g mett
50 g piimašokolaadi
1 sl kookoshelbeid
25 g toasooja võid

Katmiseks:
kakaopulbrit
mooniseemneid

Jahvata kaerahelbed pisut peenemaks. Pane kõik komponendid kaussi ja sega ühtlaseks tainaks – varu kannatust, see võtab pisut aega! Seejärel vormi käte vahel segust kümme palli. Veereta komme kakaopulbris või mooniseemnetes.

0 kommentaari

Loe ka neid lugusid