Toit

Inventuur sügavkülmas: mis kõlbab süüa, mis lendab prügikasti? 

Siret Mägi, 25. august 2018, 00:01
 Vida Press / Alamy
„Kui aasta jooksul pole sügavkülmik üles sulanud, siis võib marju ja juurvilju veel toiduks tarvitada küll,“ kinnitab Räpina Aianduskooli õpetaja Toivo Niiberg. Kui aga marjakarpide vahelt peaks mõni liha- või kalapakk välja ilmuma, siis selle võiks kindluse mõttes metsa visata.  

„Marjad ja teisedki aiasaadused säilitavad enda head omadused 18 külmakraadi juures üheksast kuust kuni aastani, 20 külmakraadi juures aga 18 kuud,“ ütleb TAI toitumisuuringute osakonna projektijuht Kristin Salupuu. Ja tuletab meelde, et parim viis marjades ja aedviljades vitamiine ja mineraalaineid säilitada ongi sügavkülmutamine. Keskeltläbi säilib sügavkülmutatud marjades aasta jooksul kuni 75 protsenti neis sisalduvast C-vitamiinist.

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

13. september 2018, 17:30
ÜLLATAV! 11 toiduainet, mis on (peaaegu) riknematud
26. juuli 2018, 11:14
Väärt nipid marjade sügavkülmutamiseks
2. oktoober 2017, 10:46
Kuidas säilitada kukeseeni?
3. september 2017, 13:51
6 nippi, kuidas marju sügavkülmutada ja sulatada

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee