Toit

Kurgid purki: kirsileht hoiab kurgid krõmpsud ja mädarõigas aitab säilida  (2)

Kersti Eero, 25. august 2018, 00:01
Kurke, mida talveks talletada, tänavu jagub. Pixabay
„Oma 150 kilo on juba purki pandud küll, aga kurgitegu pole veel lõppenud,“ resümeerib Marje Maripuu, kelle marineeritud kurgid Saarlase Eri pälvisid äsja Tahkuranna kurgifestivalil parima maitse tiitli. 

„Suurema osa sellest moodustavadki marineeritud kurgid, aga palju olen teinud ka sibula ja kurgi salatit. Pärast lisad sellele natuke majoneesi ja koort, ning suurepärane kaste ongi valmis. Särtsukurki (vt lisatud retsepti – toim) olen ka teinud. Inge Must hakkas kunagi neid tegema, aga mina lisan tegija särtsu ka,“ naerab proua Marje. Samuti poetab ta purki mõne tšillikaunaratta. Koos tšilliga andsid tema võidukurkidele maitset vürts, loorber, mädarõikajuur, küüslauk, äädikas, sool ning mustasõstra- ja kirsilehed. 

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

8. september 2018, 00:01
Hoidistama: oma nippe jagab näitleja Carmen Mikiver 
24. august 2018, 08:11
Hea nipp! Hapenda kurke eriti kiiresti!
24. juuli 2018, 10:05
Ekspert vastab: kas enne kurkide marineerimist tuleks pesta ka maitsetaimed?
7. august 2017, 10:52
Küüslaugused üheöökurgid

2 KOMMENTAARI

t
6. september 2018, 08:53
The leaves are great on the off chance that you make quick sauerkraut. Marie reviews that in spite of the fact that horseradish additionally gives sea...
(loe edasi)
w
Windows Tutorials 30. august 2018, 10:56
This is the best way to know how to play dvd on windows 10 completely free of cost, http://playdvdwindows10.com/

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee