Toit

Retsept kokkamishuvilisele lapsele! Saiavorm õunte ja kaneeliga  

Köögis toimetab: Andri Värk, 6. september 2018, 14:08
 Ragne Värk
Võta saiavormi tegemine ette nädalavahetusel ja kutsu appi ka vanemad, sest kooskokkamine on ütlemata tore. Serveerimisel paku kindlasti juurde külma piima – see teeb kaneelilõhnalise hõrgutise eriti maitsvaks!

Mitmele: 6–8

Valmistamisaeg: 1 tund

10 röstsaiaviilu

75 g toasooja võid

1,5 teelusikatäit kaneeli

4 supilusikatäit suhkrut

3–4 õuna

1,5 klaasi (300 ml) kohvikoort

1,5 klaasi piima

3 muna

1 teelusikatäit vanillisuhkrut

Tee nii:

1. Määri pooltele saiaviiludele võid.

2. Raputa võiga kaetud viiludele kaneeli ja 2 sl suhkrut ning tõsta võiga katmata saiaviilud suhkru-kaneelisegu peale.

3. Määri ahjuvorm õliga kokku. Lõika saiad kuubikuteks. Koori ja tükelda õunad ja laota need vaheldumisi saiakuubikutega ahjuvormi.

4. Sega koor, piim, munad, vanillisuhkur ning ülejäänud 2 sl suhkrut omavahel kokku ja vala vormi. Suru kergelt saiadele, et piimasegu imenduks paremini. Küpseta 180kraadises ahjus 40–45 minutit.

NIPP

*Seda toitu valmistades saad ära kasutada kõvaks läinud saia!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee