Toit

Hoidistama: oma nippe jagab näitleja Carmen Mikiver   (1)

Kersti Eero, 8. september 2018, 00:01
Pärast kolimist pole Carmen veel jõudnud sahvrit ehitada, kuid eelmises elamises seisis tal garaažis hästi suur kapp, mis oli headel aegadel ikka maast laeni igasuguseid purke täis. "Kui milleeniumivahetusel maailma lõppu ennustati, siis teatris tehti nalja, et küll me Carmeni kapis selle üle elame;" naerab ta oma mulluseid varusid revideerides. Erakogu
 “Kui mõne uue retsepti leian, jääb muu maailm kohe seisma,“ muigab Carmen Mikiver, et järgmisel hetkel peseb ta mõttes juba purke. Kevadel teeb näitleja kasemahlast šampust ja võilillenuppudest kappareid, sügisel õuntest sinepit ja küüslaugupealsetest gemüüset. Jõululauale mõeldes paneb aegsasti purki ka seeneokroška.

 “Kui vahtramahl hakkab jooksma, algab ka minu hoidistamishooaeg. Siis tuleb kasemahl. Olen teinud neist küll kalja, küll šampust ja veini. Seejärel tulevad maapirn, karulauk, naat ja muudki umbrohud. Ja siis juba rabarber,“ nimetab Carmen end korilaseks, kes elab loodusega käsikäes. “Või nagu Vigala Sass kunagi ütles, et kõik on meil endal olemas – me ei pea goji-marju ostma. Kuivata tikrid ahjus ära ja ongi  nagu rosinad.“

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

Samal teemal

25. august 2018, 00:01
Kurgid purki: kirsileht hoiab kurgid krõmpsud ja mädarõigas aitab säilida
14. august 2018, 09:10
Kõik, mida pead teadma hoidistamisest
12. detsember 2017, 00:01
„Viire Valdma seentes on tunda armastuse maitset.“
25. september 2017, 04:00
Olustvere hoidistemessil suunasid maitset tšilli ja Mait Trink

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee