Sisuturundus

KATSE | Milline leib sobib pidulauale ja missuguseid snäkke valmistada? 

Eesti Leivatööstus, 26. september 2018, 12:59
 Robin Roots
Kas leiba ikka sobib pidupäeval lauale panna? Loomulikult – ja seda tõestab Eesti Leivatööstuse leibade valik. Kõik tooted on pakitud ülišikilt ning nendesse peitunud maitsed viivad keele alla. Mida arvasid aga degusteerijad?

Must Ronk – armastus hetkest, mil näed pakendit!

Valgete kontuuridega ronk süsimustal leivapakendil tõmbab igal juhul tähelepanu. Juba pakendit vaadates võib eeldada, et tegemist on ühe väga tummise musta vormileivaga. Tõsi ta on: Must Ronk on traditsiooniliselt kääritatud juuretisest valmistatud must vormileib, mis on lausa ürgset väge täis.

Must Ronk on ilmselt üks parimaid (kui mitte parim) vormileib, mida eales saanud olen. Söön hommikusöögiks alati võileiba mõne lisandiga, sedakorda koos keedumunaga. See võib esialgu tunduda küll liialt lihtsa lahendusena, aga Must Ronk tegi mu hommikusöögi lausa kuninglikuks. Lihtsuses võib teinekord peituda kohe väga suur võlu.

Ideaalseks eestlase suupisteks on muidugi või, kilu, muna. Selliste suupistetega on ilmselt enamik perenaisi oma peolauda katnud. Uue ideena lisaksin aga taluvõi ja kalamarja – need sobivad kõnealusele leivale tõeliselt efektselt.

Must Ronk on leib, mis kannab edasi meie traditsioone ning millele on omistatud Eesti Maitse pääsukesemärk. Antud tunnustus viitab kõrgele kvaliteedile ning kodumaisele päritolule.

 Robin Roots

Rukki Rääk – valik neile, kes väldivad nisujahu

Hea figuuri ja enesetunde huvides olen viimased aastad püüdnud vältida nisujahu. Paljudel leibadel on jätkuvalt siiski nisujahu sees, niisiis pean alati hoolikalt jälgima koostist.

Kuna reede õhtul tulid mõned sõbrad külla, otsustasin teha võileivatorti. Panin leiva peale majoneesi (koos maitseainetega), lisasin kanasinki, riivjuustu, kurki, paprikat ja toorjuustu. Tulemus oli suurepärane, mida ka külalised agaralt kiitsid. Ja ei tekkinud absoluutselt paistes ja pundunud tunnet, mis võib juhtuda nii mõnegi leiva (ja loomulikult saiatoodete) söömisel.

Samuti valmistasin peolauale ise kartulisalati ning selmet, et jätta see kaussi, tegin pisikesed võileivakesed. Lõikasin leiva neljaks, sest see on ampsamiseks täpselt mõnus suurus.

Taevalikult hea on leib ka maksapasteediga, soovi korral pooleks lõigatud kirsstomat peal. Vaagen selliste snäkkidega näeb üllatavalt stiilne välja.

Kui aga rääkida leivast endast, siis on sel väga mõnusad maitsenüansid. Sajaprotsendiliselt teeb enamikele sarnastele toodetel silmad ette.

Eesti Parim Pagaritoode 2016.

 Robin Roots

Meie Eesti Uudseleib – rõõmustab oma pehmusega

Uudseleib koosneb rukkijahust, sisaldades ka päevalille- ja linaseemneid ning kanepiseemneid.

Leib ise on tõeliselt pehme ja maitsev. Sealjuures sobis see suurepäraselt süüa ka mitu päeva pärast parim enne kuupäeva lõppu. Nii mõnegi teise leivaga on varasemalt juhtunud, et juba enne tähtaja lõppu on see kõva.

Nimelt riivisin leiva ära, segasin purustatud maitserohelisega kokku ning paneerisin selle sees kanafileed. Tulemus oli taevalik ning efektse meki andsid ka seemned. Väike nõuanne neile, kes tahavad sama proovida: paneerimiseks tasuks leiba mõnda aega õhu käes hoida (sest see on muidu riivimiseks liiga pehme).

Minu uus lemmik. Igal juhul.

Meie Eesti Uudseleib on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

 Robin Roots

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee