Toit

LAPS KÖÖGIS: kuldse jumega krõbedad kartulinagitsad (4)

Köögis toimetab: Andri Värk, 29. september 2018, 17:45
 Ragne Värk
Neid kartulikrõbedikke lihtsalt peab proovima. Sisu on pehme, kuid ümbris mõnusalt krõbe. Söö neid kindlasti kohe pärast valmimist, kuna siis maitsevad need kõige paremini!

Mitmele: 20–25 tk

Valmistamisaeg: 30 min

4 keskmise suurusega kartulit

1 muna

3 supilusikatäit riivjuustu

soola

klaasitäis riivsaia paneerimiseks

õli praadimiseks

1. Suru kartulid kahvliga püreeks (segu võib vabalt jääda kergelt tükiline). Lisa muna, juust, pisut soola ja sega kõik ühtlaseks massiks.

2. Vormi kartulimassist käte vahel pisikesed lamedad kotletikesed.

3. Puista taldrikule riivsaia ja kasta kartulikotletid sellesse. Jälgi, et kogu kotletipind saaks kenasti kaetud. Toimi samamoodi kõigi ülejäänud vormitud pätsikestega.

4. Vala pannile nii palju õli, et see panni korralikult kataks. Lase õlil kuumeneda ja tõsta kartulipätsid pannile särisema. Prae need mõlemalt poolt kuldpruuniks.

Vanematele!

Keetke kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks.

 Ragne Värk

4 KOMMENTAARI

j
just tegin 30. september 2018, 16:53
ma teen ilma munata teeb vedelaks ja pole vaja ka juust sobib aga ei tule meeldegi enamasti
j
Juula Juurakust 29. september 2018, 22:58
Olen alati kui keedukartulit või püreed üle jääb teinud kotlette, lisades juurde juustu ja munale ka mida külmikus leidub, kas sinki, hakkliha, praetud sibulat, suitsu-või praetud kala, sobib kas koos hapukoorega või aedvilja hoidisega.
Loe kõiki (4)

Põnevat ja kasulikku

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee