Toit

Ideaalse pärmitaina saladused 

Ragne Värk, 7. oktoober 2018, 10:08
 Ragne Värk
Paljud kodukokad pelgavad pärmitaina valmistamist. Olgu selles süüdi eelnevad ebaõnnestunud katsed või hoopis midagi muud – täna harutame pärmitaina keerulisena tunduva maailma üksipulgi lahti ja pärast seda ei pea sa enam kunagi poetainast kasutama.

Magusa pärmitaina põhiretsept

Sellest kogusest saab küpsetada umbes 12–15 magusat saiakest.

2,5 dl piima

25 g presspärmi

100 g suhkrut

1 tl soola

450 g jahu

100 g toasooja võid

Pärm ja vesi. Ragne Värk

Kuumuta piim käesoojaks (37 kraadi). Lisa piimale murendatud pärm, suhkur ja sool.

Lisa jahu. Ragne Värk

Lisa segades juurde jahu ja seejärel pehme või.

Sõtkumine Ragne Värk

Sõtku, kuni tainas käte ja kausi küljest lahti lööb.

 Ragne Värk

Lase tainal soojas kohas rätiku all umbes 30–45 minutit kerkida. Rulli tainas õhukeseks ja kata meelepärase täidisega.

Pea meeles!

* Kõik komponendid peavad taina valmistamisel olema toasoojad.

* Pärmitainas ei tohi jääda mage – lisa soola ja suhkrut nii, nagu retseptis antud.

* Kõige mugavam on kergitada tainast 50kraadises ahjusoojuses.

 Ragne Värk

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee