Toit

KOOLILAPSE KOKAKOOL: magusad iirispallid 

Köögis toimetab: Andri Värk, 17. november 2018, 11:06
 Ragne Värk
Proovi seekord valmistada mõnusaid kahe ampsu maiuseid, millel sisuks pehme iiris ning ümbriseks ahjus krõbedaks küpsenud kaneeli-suhkrukoorik. Pallikesed maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.

Mitmele: u 18–21 tk

Valmistamisaeg: 30–40 minutit

500 grammi pärmi-lehttainast (võimalusel kasuta juba õhukeseks rullitud tainast)

18–21 iiriskomme

5 supilusikatäit kaneelisuhkrut

1 muna

 Ragne Värk

1. Laota 1 cm paksune tainas lauale ja lõika sellest pisikesed ruudud (umbes 7 × 7 cm).

 Ragne Värk

2. Pane iga ruudu keskele iiriskomm.

 Ragne Värk

3. Vormi ruutudest pisiked pallid nii, et iiriskomm jääks taina sisse. Kõige lihtsam on seda teha nii, et voldid ruudust ümbriku ja siis surud ääred omavahel kokku.

 Ragne Värk

4. Klopi muna lahti. Määri pallikesed pealt munaga kokku. Vala kaneelisuhkur kaussi ja kasta pallid munaga määritud poolega suhkru sisse.

 Ragne Värk

5. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (suhkrune pool üleval) ja küpseta 200 kraadi juures 12–15 minutit.

 Ragne Värk

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee