Sisuturundus

GALERII | Tippkokad õpetasid glamuuriüritusel põnevaid toite valmistama 

NEFF, 15. november 2018, 14:54
Foto: Evelyn Saks
Sügiseselt jahedal kolmapäeva õhtul kogunes seltskond kokkamishuvilisi, et valmistada tippkokkade Priit Toomitsa ja Andrus Laaniste juhendamisel efektseid roogasid.

Tallinnas Rävala puiesteel asuvasse Academic Food Labi saabudes tervitas juba õues glamuurne punane vaip. Ka NEFFi köök oli dekoreeritud jõululikult punasesse.

Õhtusöögile oli tulnud umbes kolmkümmend kokkamishuvilist, nende hulgas ka tuntud inimesi, näiteks lauljatar Helen Adamson ning raadiohääled Pille Minev ja Allan Roosileht.

Foto: Evelyn Saks

„Täna teeme neljakäigulise õhtusöögi – tähendab, väljendasin end valesti. Meie ei tee, teie teete,“ lausus üks Academic Food Labi kokkadest, Priit Toomits, avakõnes. Just sel põhjusel erinebki NEFFi õhtusöök paljudest teistest – külalised valmistavad selle oma kätega. Sealjuures saavad huvilised proovida NEFFi restoranivõimalustega köögitehnikat, mis paneb silma särama igal kirglikul kodukokal.

Juba 1877. aastal Saksamaal alguse saanud NEFF on hooga vallutanud kogu Euroopa. Kõik NEFFi kodumasinad on alati justkui ühe sammu ees ning panevad kasutaja imestama: kuidas masin küll seda oskab?

Foto: Evelyn Saks

Andrus ja Priit palusid kokkamishuvilistel jaguneda nelja gruppi – igaüks sai valida, kas soovib teha üht kahest eelroast, pearooga või magustoitu. Kokad selgitasid lühidalt (kuid konkreetselt), mida teha ning seejärel jätsid külalised omapäi tegutsema. Küsimuste korral olid nad aga varmalt valmis abistama ja suunama.

Foto: Evelyn Saks

Loomulikult käis töö ja vile koos – askeldamise ajal pakuti head veini ning üllatus-üllatus, snäkina ka elusaid vaklasid! Kes kurtis, et ei suuda süüa elusolendit, nendele tulid kokad vastu ja küpsetasid vaglad sealsamas otse pannil!

Foto: Evelyn Saks

Iseenesest mõistetavalt maitseb toit alati paremini, kui see on ise valmistatud. Eriti, kui tegemist on selliste delikatessidega, mida Toomits ja Laaniste valmistama õpetasid.

Foto: Evelyn Saks

Tuunikala togarashi blackened tataki, punased idud, punane kalamari

Foto: Evelyn Saks

Talle tartar sindrunheina ja punaste krutoonidega, põletatud tomati südamikud ja kuivatatud tomati koor

Foto: Evelyn Saks

Grillitud veisefilee, suitsune boršikaste, röstitud bataat, jõuluvürtsidega punane kapsas, punapeedi- ja verikäkitšipsid

Foto: Evelyn Saks

Punane Pavlova, maasikasorbett, maasikapunane kullatolm

Foto: Evelyn Saks

Nagu üks korralik jõulupidu, ei jäänud tulemata ka kingitused. Iga osaleja sai kaasa kingikoti, kuhu olid pakitud põnevad maitsevürtsid, stiilne NEFFi põll (samasugust kasutati ka kokkamisel) ning NEFFi tooteid tutvustav kataloog.

Nüüd on NEFFi jõuluhooaeg ametlikult avatud ning kõik külalised kindlasti saanud inspiratsiooni pühaderoogadeks!

Vaata ka galeriid 14. novembril aset leidnud kokkamisüritusest!

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee