Toit

KOOLILAPSE KOKAKOOL: Riisivaht - kreemijas magustoit kisselli või moosiga! 

Köögis toimetab: Andri Värk, 9. detsember 2018, 16:40
 Ragne Värk
Kui vanemad on riisi enne valmis keetnud, on selle maiuse valmistamine väga lihtne.

Kreemjas magustoit mekib ülihästi kisselli või moosiga!

Mitmele: 4–6-le

Valmistamisaeg: 20 min

kausitäis valmis keedetud riisi

1 pakk (200 milliliitrit) vahukoort

3–4 supilusikatäit suhkrut

1 teelusikatäis vanillsuhkrut

200 grammi kohupiimapastat

(õuna)moosi ja kaneeli (serveerimiseks)

 Ragne Värk

1. Mikserda koor tugevaks vahuks. Väldi ülevahustamist, muidu saad või!

 Ragne Värk

2. Sega kokku jahtunud riis, suhkrud ja kohupiimapasta.

 Ragne Värk

3. Lisa segades juurde vahukoor.

 Ragne Värk

4. Jaota riisivaht pokaalidesse. Võid lisada riisisegu vahele ühe õhukese kihi õunamoosi. Katteks lisa veel pisut õunamoosi ja raputa peale näpuotsatäis kaneeli.

Vanematele!

Keetke riis enne valmis.

Selleks on vaja:

1 dl (pikateralist) riisi

2 dl vett

2 dl piima

0,5 tl soola

Pane riis koos veega potti ja lase keema tõusta, seejärel alanda kuumust. Lisa piim ja sool ning lase riisil podiseda, kuni see on pehme ja vedelik imendunud. Vajadusel lisa piima. Lase korralikult jahtuda.

 Ragne Värk

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee