Toit

Saskia Alusalu taastab oma energiavarud just selle retseptiga 

Naisteleht.ee, 7. detsember 2018, 12:19
SASKIA ALUSALU  MARI LUUD
Kiiruisutaja Saskia Alusalu armastab süüa mitmekesiselt, et organism ikka valikutega rahule jääks. Aktiivsel treeninguperioodil kosutab ta organismi aeg-ajalt ka toekamate einetega.

Adaverest pärit Alusalu ladus endale lapsepõlves põhja mitmetel erinevatel aladel võisteldes. Saskia pani end koolidevahelistel võistlustel proovile nii korvpallis, võrkpallis, jalgpallis, kergejõustikus kui ka suusatamises ja uisutamises.

Just suusatamist kui spordiala naudib noor naine lisaks uisutamisele aeg-ajalt ka täna.

“Kuna sarnaselt uisutamisele võtab see spordiala palju energiat ja selleks, et trennist ka kasu oleks ning see edasi viiks, siis küsib organism pärast seda tihtipeale midagi sooja ja toekamat,” avaldas Alusalu, kes ise toitumise puhul alati oma organismi kuulab.

Alusalu soovitas suusasportlastel proovida nii enne kui ka pärast treeningut lihapalle täisteraspagettidega, mis viivad keele alla ja taastavad kulunud energiavarud.

Lihapallid täisteraspagettidega 3-4 portsjonit

* 1 sibul

* 1 küüslauguküüs

* 1 varsselleri vars

* 1 porgand

* 400 g purustatud konservtomateid

* 2 dl vett

* 1 sl palsamiäädikat

* 200 g täisteraspagette

* Lihapallid: 300 g Rakvere Extra Protein Power seahakkliha 1 küüslauguküüs 1 muna 1 sl täistera kaerajahu 1 sl Dijoni sinepit 1 tl worcesteri kastet 0,5 tl punet

Lisaks oliiviõli, parmesani, soola ,pipart, basiilikulehti, hakitud varsselleri lehti või peterselli.

Lihapallide valmistamiseks riivi või pressi küüslauk ja lisa koos teiste koostisosadega hakkilihale. Sega hoolikalt ja vormi märgade käte vahel umbes 20 lihapalliks. Pruunista õlis umbes 5-6 minuti jooksul. Kastme valmistamiseks kuumuta keskmiselt kuumal pannil väheses õlis hakitud sibul, küüslauk, seller ja riivitud porgand. Sega aeg-ajalt umbes 5-7 minuti jooksul, kuni köögiviljad on pehmenenud. Lisa tomatid ja vesi ning kuumuta tasasel tulel umbes 15 minuti jooksul.

Maitsesta soola, pipra ning palsamiäädikaga ja töötle blenderi või saumikseri abil ühtlaseks. Keeda soolaga maitsestatud vees spagetid vastavalt pakendi juhistele valmis ja kurna. Kuumuta tomatikaste koos lihapallidega keemiseni ja sega pool kastmest (ilma lihapallideta) spagettidega. Jaga spagetid taldrikutele ja tõsta peale lihapallid koos ülejäänud kastmega.

Puista üle riivitud parmesani ja maitserohelisega ning serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee