Inimesed

KÜLAS EESTI TALUDES | Noor talupere turustas möödunud talvega 20 tonni kasemahla 

Silja Paavle, 14. juuli 2019, 18:01
JAHEDUST ON TARVIS: Birgiti ja Raini sõnul on kasemahlas rohkem väge seetõttu, et nemad toorainet ei külmuta. Nende kasemahla konteinerid ja pudeldatud kraam seisab jahedas ja pimedas, sest nii püsivad joogis head bakterid.Foto: Aldo Luud
 Ühel kevadel otsustasid Rain ja Birgit koduväraval kasvava kahe suure kase mahla üle talve säilitada ning kuivanud õuntega maitsestada. Mahl mekkis väga hästi. Nüüd pakub tragi paar kasemahla ka teistele.

See otsus on end igati õigustanud – möödunud sügisel noppisid kaubamärgi Birch Lagoon all müüdavad erinevate maitsetega kasemahlad mitmetel kodumaistel konkurssidel parimate mahetoodete auhindu. Ainsa Eesti kasemahlatootjana võivad just Rain Komlev (47) ja Birgit Lõhmus (33) oma kätetööle kleepida ehtsa talutoidu sildi.

Edasi lugemiseks vajuta: