Toit

Mida täna süüa teha? Miks mitte midagi kilust? 

Merle Luik, 4. veebruar 2019, 16:13
 HELIN LOIK-TOMSON

Kilusupp

100 g vürtsikilufileesid

1 suurem sibul

2 spl võid

4 keedetud kartulit

300 g kalapuljongit

200 g pakk rõõska koort

hakitud tilli

Hauta sibul võis pehmeks. Aja puljong keema, lisa sellele sibulad, väikesteks kuubikuteks hakitud või riivitud keedukartul ja hakitud vürtsikilu. Seejärel lisa koor ning maitseroheline ja kuumuta kogu kraam veel kord läbi. Serveeri kuumalt.

 HELIN LOIK-TOMSON

Lihtne kilupirukas

400 g lehttainast

100 g vürtsikilufileesid

2 sibulat

2 sl võid

2 muna

Haki sibul ja prae võis klaasjaks. Pane tainas pirukavormi nii, et ääred jääksid natuke kõrgemad. Aja praetud sibul lusikaga tainale laiali ja seejärel lao peale vürtsikilud. Kõige lõpuks kalla peale lahtiklopitud munad. Küpseta 200kraadises ahjus 20–25 minutit.

 HELIN LOIK-TOMSON

Kilutrühvlid

100 g vürtsikilufileesid

100 g toorjuustu

1 keedumuna

1 sl hakitud värsket tilli

2 sl hakitud rohelist sibulat või murulauku

veeretamiseks riivleiba

Haki vürtsikilu hästi peeneks ja purusta kahvliga keedumuna. Sega kilud, toorjuust, muna ja maitseroheline kausis kreemjaks massiks ning lase külmikus pool tundi maitsestuda. Seejärel võta teelusikatäis segu, vormi see käte vahel pallikeseks ning veereta viimaks läbi riivleiva. Serveerimiseni hoia jahedas.

 HELIN LOIK-TOMSON

Caesar Eesti moodi

1/2 pikka kurki

1 kollane ja 1 punane paprika

1 peotäis kirsstomateid

3–4 keedetud kartulit

1 tl võid

2 keedetud muna

1dl majoneesi

1–2 sl riivitud Parmesani

1 küüslauguküüs

1 spl sidrunimahla

vürtsikilufileesid

kappareid

musti oliive

peotäis jääsalatit

soola

Haki sibul ja prae võis klaasjaks. Pane tainas pirukavormi nii, et ääred jääksid natuke kõrgemad. Aja praetud sibul lusikaga tainale laiali ja seejärel lao peale vürtsikilud. Kõige lõpuks kalla peale lahtiklopitud munad. Küpseta 200kraadises ahjus 20–25 minutit.

suhkrut

Haki kurk, tomat, paprika ning salat ja laota taldrikutele salatipõhjaks. Seejärel prae kartuliviilud pannil võis läbi ja laota salatirohelisele. Kartuli peale lao omakorda kilu ja tükeldatud muna ning kõige viimaks puista salatikuhi üle kapparite ja oliividega. Sega kastmeks kokku majonees, riivitud Parmesan ja sidrunimahl, pressi hulka küüslauk ja maitsesta soola-pipra-suhkruga. Nirista kastmega salatile siksakid. Serveeri kohe.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee