Toit

Maks maksab vähe, aga annab palju (2)

Pille Enden, Kodukiri, 9. märts 2019, 00:01
Ahjumaks sibula, paprika ja õunaga.Foto: Jaan Heinmaa
Maksapasteet või maksakaste on esimesed ajatud road, mis maksa kohta meelde tulevad. Ometi on sellest supertoidu nimetusele pretendeerivast toiduainest võimalik teha üsna palju erinevaid ja mitmekesiseid roogi, olgu see siis supp või pirukas, vorm või suflee. Kindlasti on kvaliteetne maks maitsev ka lihtsalt praetuna või grillituna, maitseandjateks vaid sool ja pipar.

Maks on suhteliselt soodsa hinnaga ja kergesti kättesaadav tooraine. Kuigi süüa saab enamiku loomade maksa, on levinuimad veise-, kana-, pardi-, lamba- ja seamaks. Hea õnne korral võib turult või tuttavalt lihunikult saada talle- või vasikamaksa. Maitse ja õrna konsistentsi poolest peetaksegi parimaks viimaseid. Samasse maitseklassi võiks arvata ka linnumaksa.

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

26. jaanuar 2019, 12:20
TEE ISE: 10 hõrku ja lihtsat maksapasteeti
26. jaanuar 2019, 00:01
ÕHTULEHE TEST | Kas pasteet on säästlik saiakate või hõrk amps?
31. detsember 2018, 08:35
MIDA ÕHTUL LAUALE PANNA? Kiired suupistesoovitused Ragne Värgilt
20. juuni 2009, 00:00
Maksaroad: kümne krooniga kõht täis

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee