Kodu ja köök

PÜHAPÄEV ON KOOGIPÄEV! Kolm lihtsat kooki, mis viivad suisa keele alla! 

Ragne Värk, 7. aprill 2019, 11:47
Foto: Ragne Värk

Tummine šokolaadikook

Mõnusalt kreemja koogi kõrvale passib väga hästi üks tassike kanget kohvi!

10 tk

Aega kulub: 1 tund

Põhi:

  • 150 g kakaoküpsiseid
  • 50 g võid
  • 1 sl toasooja toorjuustu

Täidis:

  • 6 muna
  • 200 g piimašokolaadi
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 150 g võid

Purusta küpsised peeneks. Lisa sulatatud või ja toorjuust, sega korralikult läbi ning laota saadud mass küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (Ø 22 cm) põhjale.

Eralda munakollased -valgetest. Murra šokolaadid tükkideks ja sulata koos võiga veevannil. Sega või-šokolaadisegu ühtlaseks, tõsta kauss veevannilt ja lisa segades juurde munakollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega needki jaohaaval šokolaadivahu hulka. Tõsta täidis küpsisepõhjale ja küpseta 175kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Lülita ahi välja ja jäta kook ahju pooleks tunniks järelküpsema.

Kirju Kiisu

Vahel võib vana hea Kirju Koera asemel pakkuda hoopis moodsamat Kirjut Kiisut.

10 tk

Aega kulub: 1 tund

  • 350 g klassikalisi küpsiseid
  • 50 g kuivatatud puuvilju
  • 50 g vahukomme
  • 100 g India pähkleid
  • 50 g halvaad
  • 50 g toorjuustu (toasooja)
  • 100 g hapukoort
  • 150 g valget šokolaadi

Purusta küpsised nii, et oleks nii peent puru kui ka suuremaid tükke. Haki kuivatatud puuviljad, vahukommid, pähklid ja halvaa ning lisa küpsisepurule. Sega toorjuust hapukoorega, sulata šokolaaditükid veevannil. Lisa hapukooresegu ja sulašokolaad küpsisemassile ning sega ühtlaseks. Väldi üleliigset segamist!

Laota koogisegu küpsetupaberiga vooderdatud keeksivormi ja lase jahedas ööpäev taheneda. Kaunista kook meelepäraselt ja serveeri.

Moonikook

Sel koogil on mure tainapõhi, riukalik täidis ning kreemjas kate – maitsev!

10 tk

Aega kulub: 20 minutit

Põhi:

400 g magusat muretainast

Täidis:

  • 5 dl piima
  • 200 g mooniseemneid
  • 100 g mannat
  • 100 g võid
  • 125 g suhkrut

Kate:

  • 3 muna
  • 200 g hapukoort
  • 50 g suhkrut

Vooderda lahtikäiva koogivormi (Ø 24–26 cm) põhi küpsetuspaberiga.
Rulli tainas laual õhemaks, vooderda sellega koogivormi põhi ja ääred. Pane piim, mooniseemned, manna, või ja suhkur potti ning kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades paksenemiseni. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 175kraadises ahjus 20–25 minutit.

Katte valmistamiseks eralda munavalged kollastest. Vahusta munakollased hapukoorega heledaks seguks. Vahusta ka munavalged tugevaks vahuks ja lisa vahustamist jätkates suhkur. Mikserda, kuni mass on kergelt läikiv. Lisa hapukooresegu ja sega kõik lusikaga ühtlaseks. Vala kate küpsenud koogile ja küpseta veel 20–25 minutit. Lülita ahi välja ja lase koogil ahjus järelküpseda. Tõsta kook külmkappi tahenema.

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee