Kodu ja köök

KÖÖGITÄHESTIK: Mis imeasi on aioli? 

Retsept ja foto: Ragne Värk, 5. juuni 2019, 12:25
 Ragne Värk
Tegemist on traditsioonilise kastmega, mida valmistatakse küüslaugust, sidrunimahlast, oliiviõlist ja munakollasest. Kuna valmistamisviis on sarnane majoneesiga, võib aiolit nimetada ka küüslaugumajoneesiks. Oluline on, et valmistamise lõppjärgus peab kaste oliiviõli lisamisel paksenema n-ö emulsiooniks. Aiolile võib täiendavalt lisada ka värskeid ürte või muid meelepäraseid lisandeid (pähkleid, ingverit, päikesekuivatatud tomateid jne).

Küüslauguse mekiga kaste sobib imehästi serveerimiseks kala- ja liharoogadega. Grillihooajal ka grillitud lihaga. Paku seda ka köögiviljade juurde! Värske kartuli hooajal on see mõnus kreemjas kaste aga lausa kohustuslik!

Kõigi Naistelehes ilmunud artiklite täismahus lugemiseks vajuta:

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2126
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee