Naisteleht

Käes on köögiviljahoidiste aeg! Tee moosile vahelduseks mõni soolast kraami täis purgike (3)

Ragne Värk, 16. juuli 2019, 16:20
Marineeritud köögiviljadFoto: Ragne Värk
Kui magusaid moose on hoidisteriiulil juba piisavalt, tee vahelduseks mõni soolast kraami täis purgike. Käes on köögiviljahoidiste aeg!

Kogus: 3–4 keskmise suurusega purki
Valmistamisaeg:15 min + marineerumisaeg

  • erinevaid köögivilju
  • 2–3 küüslauguküünt
  • igasse purki üks vürtsitera ja näpuotsatäis köömneid
  • tilli

Marinaad:

  • 5 dl vett
  • 2,5 dl valgeveiniäädikat
  • 2 sl soola
  • 4–6 sl suhkrut

Valmista ette köögiviljad: puhasta, koori ja lõika väiksemateks tükkideks.

Jaota 3–4 keskmise suurusega purki poolitatud küüslauguküüned, vürtsiterad ja köömned. Tõsta igasse purki pisut tilli. Jaga purkidesse ka köögiviljad.

Valmista marinaad. Lase vesi potis keema, lisa valgeveiniäädikas ja sool-suhkur. Sega, kuni maitseained on lahustunud. Vala kuum marinaad purkidesse ja sulge purgid kohe kaanega.

Säilita

Need hoidised säilivad jahedas kenasti mitu kuud.

Tarvita

Sobib lisandiks mitmesuguste liharoogade kõrvale, kuid passib hästi ka kasutamiseks salatites ning võileibade ja vrappide vahel.

Hea teada

Marineerimiseks sobivad näiteks porgand, brokoli, lillkapsas, kurk, redis, rohelised oad, paprika ja peet. Otsusta ise, kas pistad köögiviljad purkidesse omaette või naudid värvidemängu ning lased neil marineeruda üheskoos.