Naisteleht

PROOVI, KÜLASTA JA KASUTA | Selle nädala toidu-uudised 

Ragne Värk, 11. juuli 2019, 09:30
MahlakuubikudFoto: Ragne Värk
Anamma (Tootja)

PROOVI!

Rootsi trendikaim taimetoit jõudis Eestisse

Eesti turule on jõudnud Skandinaavia tuntuima taimetoidubrändi Anamma veganišnitslid, -pallid ja -vorstid, sügisel on oodata ka taimset alternatiivi hakklihale.

Tasakaalustatud toidulauda toetavatest koostisainetest valmistatud Anamma toitudes pole kasutatud ühtki loomset toorainet, lisaks on kõik tooted gluteenivabad. Anamma lähenemine on, et taimsed mustrid peavad meeldima ka lastele ja olema lihale maitse ja välimuse poolest alternatiiviks, sest enese piitsutamine tervisliku, aga mittemaitsva toiduga pole jätkusuutlik. Orkla Gruppi kuuluv Anamma bränd on Põhjamaade pikima ajalooga lihaalternatiivide tootjaid. Enamikku toorainet kasvatatakse Euroopas ja USAs, kõik tooted on GMO-vabad. Anamma toodete valmistamisel kasutatakse vaid hüdroenergiat ning pakendid on valmistatud taastuvast suhkruroost.

Mesi jõhvikagaFoto: Tootja
Mesi astelpajugaFoto: Tootja

PÕNEV LEID!

Meemeistrid üllatavad maitsetega!

Meemeistrite toodangut tasub kindlasti proovida kõikidel suurematel ja väiksematel meesõpradel. Tootjate puhul on tegemist pereettevõtetega, kelle mesi on pärit Põltsamaa ümbruse metsadest, rabadelt ja põldudelt. Toodetena on müügil nii puhas mesi kui ka pisikestesse purkidesse pakendatud maitseküllased meesegud. Viimased on tõelised maitseüllatajatest vitamiinipommid, mille valmistamisel on kasutatud naturaalseid Eesti marju ja tooraineid. Kirsid, vaarikad, maasikad, astelpaju, jõhvikad ja kuuseokkad on vaid väike valik toorainetest, mis on koos meega purki pistetud! Tooted on vabad kunstlikest ainetest ja maitsetugevdajatest. Täpsem info: www.meemeistrid.ee

Tallinna veganifestivalFoto: Korraldaja

KÜLASTA!

Suvi toob Tallinnasse tõelise veganifestivali

27. juulil korraldavad iga-aastase Taimetoidumessi tegijad Kultuurikatlas esmakordselt ehtsa veganifestivali koos muusikaliste etteastete, toiduloengute ja taimse tänavatoiduga. Suvine kogupereüritus Tallinn Vegfest 2019 toimub nii Kultuurikatla siseruumides kui ka õuealal. Festivali väli- ja sisealal on kokku ligi 100 veganitoidu ja -toodete pakkujat ning põnevat kuulamist pakutakse loengusaalides. Piletimüük toimub kohapeal, festivalialale pääsemine maksab 2 eurot. Täpsem info: www.tallinnvegfest.ee

MahlakuubikudFoto: Ragne Värk

NÄDALANIPP!

Külmutatud tritrusemahlakuubikud

Suvisel ajal tasub proovida üht lihtsat nippi kannuvee maitsestamiseks. Selle asemel, et vee maitsestamiseks kasutada apelsini-, sidruni- ja laimiviile, kasuta hoopis külmutatud mahlakuubikuid. See pakub silmailu ning aitab ühel ajal vett nii jahutada kui ka maitsestada. Valmistamiseks pressi tsitrustest mahl välja ja vala jääkuubikuvormidesse. Lase neil sügavkülmas jäätuda ning seejärel pista mahlajääkuubikuid kannuvette.

PirukavormFoto: Ragne Värk

KASULIK KÖÖGIVIDIN!

Pirukavormid

Kui oled pirukate valmistamisel küpsetiste vormimisega hädas, siis nende meisterdamise teevad lihtsaks pirukavormid. Valmistamiseks suru pirukavormiga tainast ketas, aseta sellele meelepärane täidis, seejärel suru vorm tugevasti kokku. Tõsta valminud pirukas ahjuplaadile ning valmista samamoodi teised pirukad. Kindluse mõttes võid enne tainaketta kokkusurumist servadele määrida ka munavalget, mis toimib justkui liimina ega lase servadel küpsemisel avaneda.

Täidiseks vali soolane või magus lisand. Lihtsa tainaretsepti saad valmistada aga järgnevalt:

  • 4 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • paar näpuotsatäit soola
  • 1 tl suhkrut
  • 50 g toasooja võid
  • 200 g hapukoort

Taina valmistamiseks sega kokku kuivained, näpi hulka pehme või. Lisa hapukoor ja sega kõik ühtlaseks. Hoia tainast külmas u 15 minutit. Seejärel rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
jaane.tomps@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee