Kodu ja köök

TÄNANE ÕHTUSÖÖK | Ahjus küpsetatud pasta Bolognese 

Ragne Värk, 10. august 2019, 08:09
Foto: Ragne Värk
Imelihtne pasta-roog meeldib igas vanuses sööjale!

Mitmele: 6–8-le
Valmistamisaeg: 30 min

400 g meelepäraseid makarone
soola

 Kaste:
1 sibul
350 g broilerihakkliha kintsulihast
350 g tomatipastat
2–3 sl hakitud tüümiani või peterselli
2 sl ketšupit
50 g vahukoort
150 g riivitud juustu
125 g mozzarella’t
soola, pipart, suhkrut

 Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta lohakalt.

Valmista makaronide keemise ajal kaste. Kuumuta hakitud sibulat pannil minutijagu, lisa hakkliha ja prae roosaka värvuse kadumiseni. Vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel lisa tomatipasta ja pane juurde tüümiani ning ketšupit. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit ja maitsesta soola, pipra ning suhkruga.

Tõsta keedetud makaronid ahjuvormi, lisa kaste ja sega läbi. Vala juurde vahukoor, raputa peale riivjuust ja puista üle mozzarella’ga. Küpseta 180kraadises ahjus 15–20 minutit. Küpsemise lõpu poole võid kasutada grillrežiimi, et juust ilusti mullitama hakkaks.

TOIMETAJA

+372 5295 983
merle.luik@naisteleht.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 22 33
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee