Inimesed

Joel Ostrat: „Ka tippkokad võivad esimesel korral ebaõnnestuda.“ 

Helle Rudi, 27. september 2019, 19:30
Foto: Kalev Lilleorg

Restoranipidaja ja peakokk Joel Ostrat ei hoia end uues kokasaates tagasi. Kui taldrikul maitseelamust pole, ei jäta ta seda enda teada. «Vahel võtan asja huumoriga, teinekord on asi naljast kaugel.»

Sel sügisel panevad kümme tuntud eestlast end proovile restoraniköögis, kus nende ülesandeks on valmistada gurmeeõhtusöök mitmekümnele külalisele. Kätt hoiab pulsil otsekohene Joel Ostrat (36).

Enne õhtusööki tuleb muul alal tuntud-tunnustatud tegijatel end peakokale tõestada koduköögis, kus tutvustatakse enda nägemust väärikast menüüst. «Pooltel kordadel pakuti mulle võileiba,» ohkab Joel, kes on praeguseks käinud külas kuues kodus. Joel toob näiteks näitleja Peeter Oja. Kui kodus võib kalasalatit musta leiva peal serveerida iga kell, siis restoranis nii ei kõlba. «Restoranis peab leib olema erilisem – purustatud, eriti õhuke krõps või midagi põnevamat,» selgitab ta.

Edasi lugemiseks: